nazad na index
vise informacija
pregled web strane

 

Prem Rawat: Svijeca je upaljena

 

 

I u tvom najmracnijem casu ima jedna svijeca, i ta svijeca je upaljena. Ako zelis dokaz, udahni duboko. Tu je tvoj dokaz. Ta svijeca je upaljena cak i u tvom najmracnijem casu i ti ne moras da budes u mraku.

Cak i u onim trenucima gdje prevladavaju bol i patnja, ima jedno mjesto unutar tebe koje plese i izrazava radost. U sred tuge, ima radosti. Bas zgodno.

 

Za mnoge ljude formula za prosvijetljivanje njihovih zivota je: ukloniti mrak. To ne ide tako. Ti ne mozes ugrabiti mrak kantom i onda ga izbaciti kroz prozor. Probaj drugi nacin – samo pusti svijetlo i mrak ce automatski nestati.

U sred kaosa, u sred propasti, ima jasnoce. Tu je ritam koji je tako vanredan, tako divan. Opet i opet on kuca na tvoja vrata i pita te da ga pustis unutra.

 

U nasim zivotima mi postanemo suvise zauzeti. Sto “biti zauzet” stvarno znaci? Hajde da redefiniramo”biti zauzet”. Biti zauzet je drugi nacin da se nesto ignorira. Ponekad mi koristimo tu frazu kada nas netko pita da uradimo nesto sto ne zelimo. Mi kazemo:”Zauzet sam.” Istina, zauzeti si, ali sa cime? Zauzet si zapostavljajuci tu zedj, zauzet si ignorirajuci zov ovog srca.

 

Voljeti radost nije nesto sto sam naucio od drugih. To je nesto sto je moj Kreator stavio unutar mene, unutar tebe. Nitko me nije naucio kako da se smijem i nitko me nije naucio kako da zavolim taj smijeh.

 

Ima nesto tako duboko unutar mene sto zeli da bude zauzeto radujuci se. Dobra vijest je da ja to mogu. Mnogi ljudi imaju to nerazumijevanje: ako zelis mir u svom zivotu, treba da se odreknes svega sto imas. To nije tocno.

 

Ostalo je samo jedno mjesto gdje mozes imati istinski mir, I to mjesto je unutar tebe. To je dobra vijest.

Ne treba da se odreknes nicega.
Sve sto treba je da se okrenes unutar sebe.

 

Prem Rawat putuje svijetom od svoje 12 godine, sireci vijest o jednostavnom miru koji lezi u srcima svih ljudskih bica. On je nosilac pocasne titule, “Maharaji” – sto znaci “Veliki Ucitelj”, za doprinos u pomaganju ljudima ka dostignucu unutarnjeg mira i radosti u njihovim zivotima. Prem Rawat putuje svijetom non-stop, obracajuci se na skupovima od nekoliko stotina do nekoliko stotina tisuca ljudi, prezentirajuci im mogucnost unutarnjeg mira.
Send us an email