MAHARAJI: “Tvoja egzistencija je ocigledna...”

nazad na index     
"Maharaji" is the honorary title given to Prem Rawat at an early age for his work in bringing inner peace to the lives of thousands...

Otvori oci i napravi svaki korak odlucno.

Otvori oci unutra u ovom divnom gradu srca i pogledaj uokolo i ugledaces divne avenije. I ugledaces mir kako dolazi ka tebi. Budi tih. Budi vrlo, vrlo tih, tako da te mir moze naci. Ne mrdaj. Ne mrdaj.

 

Dopusti mu da dodje, dopusti mu da te dotakne, dopusti mu da te obgrli. Dopusti toj divnoj unutarnjoj ljubavi da dodje i da te prigrli. Budi tih. Vrlo, vrlo miran. Nemoj se kriti u cosku neke ideje ili sna. Budi na najsiroj aveniji u sred najprometnijeg raskrizja. Budi ocigledan i pri tome vrlo miran.

Nemoj da se zanemaris. Sada nije vrijeme za to - bilo koji dan koji ti je darovan je dan u kojem mozes posjetiti grad srca i sada nije vrijeme biti 'skrusen' - ne. Sada je vrijeme biti ocigledan. Kao sto je i ovaj zivot ocigledan. Kao sto je i ovaj dah ocigledan - zar ne? Ocigledan.

 

Tvoja egzistencija je ocigledna, nije skrivena ispod neke stijene na nekoj planini. Nije skrivena ispod trave u nekoj prasumi. Vidi, ona je ocigledna. Tvoja potraga je ocigledna. Uvijek je bila i trazi da bude ispunjena. I carolija svih carolija, cudo svih cudesa se desilo, darovan ti je zivot.

 

Darovan ti je zivot da bi se ovo moglo desiti. Da bi se ovo moglo manifestovati. Sto je ova egzistencija? Nemoj je podcijeniti. Sto je ova egzistencija? Reci cu ti sto je ova egzistencija. Prilicno je vanredna. Da li znas zasto je vanredna? Zato jer je ona most; nevjerovatan most izmedju konacnog i beskonacnog.

 

To je mjesto dogadjanja. To je gdje se dva elementa sretnu. To je prag gdje se ta dva elementa mogu sastati - gdje smrtnik moze iskusiti besmrtnost. Nista vise.