Maharaji je pocasna titula dana Prem Rawatu za rad koji je on zapoceo jos kao djecak u Indiji, preuzimajuci ulogu svoga oca u liniji ucitelja koji su prezentirali "Znanje" - jednostavan nacin dodira sa srcem. Prelazeci preko svih kulturnih, religijskih i politickih granica, Maharajijeva poruka je vjecna i ona odgovara na urodjenu ceznju svakog ljudskog bica da nadje svoj "dom" u sred kaosa svakodnevnog zivota. Danas, kako se Maharaji priblizava 47 rodjendanu, i nastavlja u petoj dekadi nesebicne posvete svome radu,Svijet je privilegovan da uziva u dobrobiti koji nudi covjek cija poruka je jednostavna i ima potencijal da donese mir na ovaj svijet, jednoj po jednoj osobi.

Maharaji -- Igracke Se Mijenjaju ...

nazad na index
Maharaji je pocasna titula dana Prem Rawatu I, koliko god zvucalo nevjerovatno, mogucnost da budes ispunjen dolazi sa svakim dahom.

Ispunjen… razmisli o tome!
Ispunjenje nije beznacajna stvar. Zasto nije beznacajna stvar? Zato sto je to ono sto si oduvijek zelio u svom zivotu.

 

Kada si imao 4 godine zelio si igracku… Zasto? Zasto si zelio tu igracku? Iz jednog razloga: jer si uistinu mislio TO JE TO..

 

I kada je tvoja majka rekla:”ne”, ZNAO si da je to to. Cak si i obecavao:”Necu vise nikada pitati za neku drugu igracku…”To je to. (Iz vaseg smijeha zakljucujem da bas nismo tako razliciti!)… Jer, tako je to bilo za mene.

To je sve sto ja zelim. To je to. Ako dobijem tu igracku, biti cu ispunjen.

 

TIgracka je dosla. Preuzimanje te igracke, njen primitak bio je:”DA!” Slijedeci dan… Slijedeci dan… “hmmm.” …Sve dok jednog dana nisi vidio tu igracku kako ide u kantu za smece i nije te bilo briga. U to vrijeme vec si odmjeravao drugu igracku.

 

Kako si rastao, zelja se nije mijenjala, jedino su igracke bile druge. Zelja jos ceka da bude ispunjena – jos ceka da bude utazena, jos ceka, i ceka, i ceka i ceka. Maharaji govori na temu "unutarnjeg mira."

 

I vjeruj mi na rijec, igracke ce se i dalje mijenjati, i zedj ce ostati nepromijenjena.

Ona se ne mijenja.